Βερα Αθανασιου

Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


    Η Βέρα Αθανασίου είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία, όπου και  διακρίθηκε στο τμήμα Σπουδών Ψυχοθεραπείας. Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση του πενταετούς προγράμματος σπουδών στην προσέγγιση της ομαδικής ανάλυσης και οικογενειακής ψυχοθεραπείας, με την οποία και ασχολείται. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου, τη συμβουλευτική γονέων και την ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

    Σημαντικό μέρος της δουλειάς της έχει αφιερώσει στη συνεργασία της με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με συμμετοχές σε συνέδρια, ημερίδες, καμπάνιες ενημέρωσης, τηλεδιασκέψεις σε σχολεία όλης της επικράτειας και καινοτόμες δράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση των ψηφιακών μέσων, την ψυχοεκπαίδευση των γονέων και την πρόληψη σχετικά με τους ενδεχόμενους διαδικτυακούς κινδύνους και τις συμπεριφορές υψηλού ρίσκου.

    Έχει συγγράψει με τον Μ. Σφακιανάκη τέσσερα βιβλία τα οποία πραγματεύονται θέματα εθισμού, διαδικτυακού εκφοβισμού και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.