Μανωλης Σφακιανακης

Κεντρικός ομιλητής: Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI)

    Ο Μανώλης Σφακιανάκης, ως  Ειδικός Ερευνητής και Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, γνωρίζει το διαδίκτυο και πως η αλληλεπίδραση με τους χρήστες, πρέπει να γίνεται υπό καθεστώς ασφαλείας και γνώσης των κινδύνων που ελλοχεύουν. Η πολυετή εμπειρία του στην διαλεύκανση 28.000 υποθέσεων και η διορατικότητά του τον έχουν βάλει πολλές φορές στη θέση του εκπαιδευτή σε σεμινάρια διοργανωμένα από την INTERPOL, EUROPOL και άλλους διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.  Ως Ιδρυτής, πλέον,  του CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») και Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει συντάξει πλήθος επιστημονικών άρθρων ενώ έχει λάβει ενενήντα τίτλους από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Επιπρόσθετα, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών, την UNICEF  και το FBI.

    Ο Μανώλης Σφακιανάκης, για πολλά χρόνια Επικεφαλής του Τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει αφοσιωθεί στην ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων, όπως αυτή των παιδιών. Έχει εστιάσει  στην ανάγκη προστασίας τους από επικείμενες απειλές που ναι μεν παρουσιάζονται στο διαδίκτυο, αλλά προέρχονται από φυσικά πρόσωπα. Γνωρίζει πρώτος απ’όλους πώς έχει εξελιχθεί η νέα μορφή εγκλήματος, τί μπορεί να προκαλέσει και πώς μπορεί να εξαλειφθεί.